FLAMA DEL CANIGÓ.



LA FLAMA DEL CANIGÓ 2012.

Dissabte dia 23 de juny, representants de la nostra colla hem anat a cercar la flama del Canigó a Coll d’Ares, hem sortit de la Garriga a les 11 del matí hem parat a Sant Joan de la Abadesses per visitar la localitat i hem fet un dinaret a Ca l’Esteve, a la plaça Major, renoi, quin embotit !!!
Després de dinar hem tirat cap amunt, passant per Sant Pau de Segúries, Camprodon, Molló i Coll d’Ares on ens esperaven uns altres companys de la colla que havien portat el nostre gegantó, en Benet, allà hem esperat que vingués des de la Catalunya Nord la flama del Canigó i mentrestant hem fet ballar en Benet al so d’acordions diatònics i tabals vinguts de les contrades del  Rosselló. Entre tots els que hem anat a buscar la flama potser érem unes 200 persones, bons catalans d’arreu.

Quan ha arribat la flama, s’han llegit els manifests, tant el de la Catalunya nord com el del Principat, hem ballat una sardana i hem cantat el nostre Himne Nacional amb la música de les  gralles i el tabal.
Hem seguit cap a la Garriga on hem esperat que arribés la flama per encendre la foguera de Sant Joan, com a tot Catalunya, eren les 9 tocades que s’ha encès la foguera i s’ha llegit el manifest del Principat per part de l’Alcaldessa de la Garriga, en Benet hi ha estat present a la porta de l’Ajuntament.



 

 

 





 




 
Text d'en Josep Gabarró.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

AVUI ELS GEGANTS DE LA GARRIGA FAN 80 ANYS!

Ball de cintes