Història

         
Els postres gegants van ésser construits per “ EL INGENIO”, per encàrrec del Sr. Salvador Juncosa de Santa Maria de la Geltrú, i cedits a la perròquia.
Estrenats el 23 de maig del 1940, festivitat de Corpus.
L´any 1958, amb l´estrena d´uns nous gegants, els antics són venuts a la parròquia de La Garriga, que els incorpora a les festivitats religioses.
Surten per primer cop a La Garriga el dia 28 de maig de 1959, diada de Corpus.No tenim dades de nou fins l´any 1981 que són restaurats pel grup d´animació “ ELS ARTRISTRAS”, i batejats amb els noms de Magí i Xixilona, com a resultat d´una votació popular.
L´octubre de l´any 1989 es constitueix la colla de geganters que se´n fa càrrec des d´aleshores. Impulsa una segona restauració realitzada per l´escultor Ramón Aumedes, per dotar-los de la comoditat i lleugeresa necessàries per asistir a les diverses trobades arreu de Catalunya. El 10 de juny de 1990, es fa la primera trobada a La Garriga.

L´any 1991, la colla de geganters, pren l´iniciativa de contruir el gegantó, realitzat també per Ramón Aumedes. S´estrena amb motiu de la segona trobada a la Garriga el dia 9 de juny.
L´any 1992, coincidint amb la tercera trobada, es bateja el gegantó. Es dirà Benet, que és el nom escollit pels nens del poble el dia 13 de juny.   
Entrades populars d'aquest blog

AVUI ELS GEGANTS DE LA GARRIGA FAN 80 ANYS!

Ball de cintes